Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ


ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ = ΤΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ 
Ο αρχηγός της οικογένειας και πατέρας της Φαίης και του Δημήτρη. Είναι παντρεμένος με την πολύ νεότερη, πολύ όμορφη και πολύ Κολομβιανή Κάρμεν, την οποία γνώρισε λίγο μετά από το διαζύγιό του από την Τασία, τη μητέρα των παιδιών του. Κι ενώ νόμιζε ότι είχε "κλείσει" ως πατέρας, καλείται να ξαναπαίξει το ρόλο με το γιο της Κάρμεν από τον πρώτο της γάμο, τον δεκάχρονο Ντιέγκο. Ο Τάκης, αυτοδημιούργητος, εργατικός και φιλόδοξος έχει εργοστάσιο επίπλων και απολαμβάνει την άνετη ζωή που του παρέχει η πετυχημένη του επαγγελματική πορεία. Το πιο σημαντικό αγαθό γι’ αυτόν όμως είναι η οικογένεια, και παρόλο που το παίζει βαρύς κι ασήκωτος, είναι κατά βάθος πολύ ευαίσθητος.


ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΛΑΣ = ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ 
Ο Φίλιππος, όπως ενθουσιωδώς δηλώνει και ο ίδιος, είναι ο cool μπαμπάς της Δανάης, της Αλεξάνδρας και του Πάνου, ή τουλάχιστον προσπαθεί να είναι! Η μεγάλη του έγνοια είναι να βρίσκεται κοντά στα παιδιά του: να μιλάει τη γλώσσα τους, να είναι κολλητός τους, σύμμαχός τους και φυσικά "φίλος" τους στα social media! Οι προσπάθειές του έχουν συνήθως κωμικοτραγικά αποτελέσματα αλλά σε κάθε περίπτωση, το γέλιο δεν λείπει ποτέ από την οικογένεια Χατζοπούλου χάρη στον Φίλιππο. Μεσίτης στο επάγγελμα, ο Φίλιππος είναι αυθόρμητος, καλοπροαίρετος και βλέπει πάντα τη θετική πλευρά της ζωής. Τρυφερός πατέρας και σύζυγος είναι ολοκληρωτικά αφοσιωμένος στην οικογένειά του. Η Φαίη είναι ο έρωτας της ζωής του και αν ποτέ το μάτι του λοξοκοιτά προς τα κάλλη της Κάρμεν, δεν είναι παρά μια στιγμή αδυναμίας.


ΖΕΤΑ ΔΟΥΚΑ = ΦΑΙΗ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ 
Αν η πρωτότοκη κόρη της, Δανάη, δεν ξυπνήσει ποτέ μισόγυμνη σε μια παραλία της Ίου χωρίς να ξέρει πώς βρέθηκε εκεί, η Φαίη λέει πως θα έχει κάνει σωστά τη δουλειά της ως μητέρα. Δεν είναι και εύκολο να μεγαλώνεις τρία παιδιά - τέσσερα, αν μετρήσουμε και τον Φίλιππο! Η Φαίη είναι η φωνή της λογικής μέσα στο σπίτι, ο άνθρωπος που τρέχει για όλα και παρόλο που φτάνει στα όριά της ορισμένες φορές, δεν θα άλλαζε τίποτα όσον αφορά στην οικογένειά της. Η Φαίη είχε σκοπό μετά από τις σπουδές της να κάνει καριέρα στις τουριστικές επιχειρήσεις και είχε αρχίσει μάλιστα να εργάζεται για μια μεγάλη αλυσίδα ξενοδοχείων. Τα όλο και αυξανόμενα καθήκοντα όμως στο σπίτι την έκαναν να αφήσει την καριέρα της και να ασχοληθεί εξ ολοκλήρου με το σπίτι και τα παιδιά.


ΚΛΕΛΙΑ ΡΕΝΕΣΗ = ΚΑΡΜΕΝ ΣΤΑΥΡΙΔΗ 
Η Κάρμεν κατάγεται από ένα όμορφο χωριουδάκι της Κολομβίας, που τυχαίνει να είναι πρώτο στα ποσοστά δολοφονιών στη χώρα. Ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τον πρώτο της σύζυγο, τον Μιγκέλ "Ελ Γκρέκο" Δαλμά, που είχε ελληνικές ρίζες. Σύντομα, όμως, χώρισαν και έτσι η Κάρμεν βρέθηκε να μεγαλώνει μόνη τον γιο τους, Ντιέγκο. Όταν γνώρισε τον Τάκη, τον ερωτεύτηκε χωρίς να δώσει καμιά σημασία στη διαφορά ηλικίας που τους χωρίζει. Τον αγαπά πραγματικά και με το πάθος που χαρακτηρίζει το ταμπεραμέντο της. Η Κάρμεν είναι δυναμική, αποφασιστική, γεμάτη κέφι και χαρά για τη ζωή. Λατρεύει τον γιο της και θα έκανε τα πάντα για την οικογένειά της.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΑΛΙΑΣ = ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ 
Ο Δημήτρης είναι αυτό που λέμε χαμηλών τόνων και άρα το ακριβώς αντίθετο από τον σύντροφό του, Λάμπρο. Καθώς όμως τα αντίθετα έλκονται, το ζευγάρι έχει βρει μια θαυμάσια ισορροπία και η σχέση τους βοηθάει τον Δημήτρη να αντιμετωπίζει τα άγχη και τις ανασφάλειές του. Ο Δημήτρης έχει μια πετυχημένη καριέρα ως νομικός, με εξαιρετικές σπουδές και προϋπηρεσία στο Λονδίνο, όπου συζούσε για πολλά χρόνια με τον Λάμπρο πριν αποφασίσουν να γυρίσουν στην Ελλάδα. Ο Δημήτρης είχε πάντα ανταγωνιστική σχέση με την αδελφή του, Φαίη και ξέρει καλά ότι ο πατέρας του δεν έχει αποδεχτεί πραγματικά το γεγονός ότι ο γιος του είναι gay. Γι’ αυτό και δίσταζε να τους μιλήσει για την απόφαση που πήραν με τον Λάμπρο να υιοθετήσουν τη μικρή Λίλλυ στο Λονδίνο. Τελικά όλοι αγκάλιασαν την οικογένεια που έχει χτίσει ενώ ο ίδιος θα αποδειχθεί ένας πολύ αγαπησιάρης -αν και λίγο υπερπροστατευτικός- μπαμπάς!


ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ = ΛΑΜΠΡΟΣ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ 
Ο Λάμπρος είναι μια προσωπικότητα γεμάτη εκπλήξεις. Μουσικόφιλος, θεατρόφιλος αλλά παράλληλα και πρώην άσσος της ποδοσφαιρικής ομάδας του σχολείου του με διακρίσεις στο εξωτερικό. Κοσμοπολίτης, με μουσικές σπουδές και καριέρα μουσικού θεάτρου στο Λονδίνο αλλά μεγαλωμένος σε ένα αγρόκτημα στην Κεφαλονιά. Ο Λάμπρος είναι η χαρά της ζωής: πληθωρικός, άνετος, εξωστρεφής, ένα κινούμενο πάρτι – καμία σχέση με τον σοβαρό και ντροπαλό Δημήτρη. Η σχέση τους, όμως, έχει επωφεληθεί από αυτές τις αντιθέσεις και ειδικά τώρα που έγινε πατέρας, ο Λάμπρος έχει αποφασίσει να είναι υπόδειγμα γονιού και σοβαρότητας – ποτέ όμως σοβαροφάνειας!


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΕΤΑΞΑ = ΔΑΝΑΗ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ 
Η δεκαεξάχρονη Δανάη είναι η μεγαλύτερη κόρη της Φαίης και του Φίλιππου. Είναι μια τυπική έφηβη που βιάζεται να μεγαλώσει. Είναι πολύ ανεξάρτητη αλλά πολλές φορές εκπλήσσει με την αθωότητα και την αφέλειά της. Μαλώνει συνεχώς με τη μαμά της και ντρέπεται για τον πατέρα της, ιδίως όταν το παίζει κολλητάρι με τους φίλους της. Δεν είναι καλή μαθήτρια αλλά στο shopping παίρνει άριστα!


ΜΑΡΙΑ ΠΑΤΕΛΗ = ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ 
Η δεκατετράχρονη Αλεξάνδρα είναι ένα πανέξυπνο κορίτσι. Άριστη μαθήτρια και αυτό που λέμε κινητή εγκυκλοπαίδεια. Ως μεσαίο παιδί αισθάνεται καμιά φορά αρκετή απόσταση από τη μεγάλη της αδελφή και τον μικρό της αδελφό. Όσο δούλεμα και να ρίχνει όμως στα αδέλφια της για τις κοτσάνες και τις γκάφες τους, είναι πάντα στο πλευρό τους.


ΠΕΤΡΟΣ ΖΑΜΠΑΚΑΣ = ΠΑΝΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ 
Ο εντεκάχρονος Πάνος είναι εξαιρετικά ζωηρός, με την αθωότητα και την περιέργεια που χαρακτηρίζει τα παιδιά της ηλικίας του αλλά σε δόση πολύ μεγαλύτερη του συνηθισμένου. Μπορεί να τον βρεις με το κεφάλι σφηνωμένο στα κάγκελα της σκάλας, με το κεφάλι μέσα σ’ ένα χαρτόκουτο να κάνει το ρομπότ… Γενικά το κεφάλι του είναι κάπου χωμένο και έτοιμο να σκαρφιστεί την επόμενη περιπέτεια… Γι’ αυτό μάλλον τα πηγαίνει τόσο καλά με τον μπαμπά του!


ΑΛΚΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ = ΝΤΙΕΓΚΟ ΔΑΛΜΑΣ
Ο Ντιέγκο είναι ένα παιδί φαινόμενο. Έχει κληρονομήσει από την Κάρμεν το πάθος και τη χαρά για τη ζωή αλλά διαθέτει συγχρόνως εντυπωσιακή ευαισθησία και ωριμότητα για ένα δεκάχρονο αγόρι. Είναι αθεράπευτα ρομαντικός και ξεχειλίζει αυτοπεποίθηση - σε τέτοιο βαθμό, που δεν διστάζει να κάνει ερωτική εξομολόγηση σε μια κοπέλα 20 χρονών! Καλλιτεχνική φύση αλλά και επιχειρηματικό πνεύμα, ο Ντιέγκο σίγουρα μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι σπουδαίο. Ήδη έχει πάρει πολύ σοβαρά τον ρόλο του θείου για τον Πάνο, τη Δανάη και την Αλεξάνδρα!


ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΡΑΒΟΣ = ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ 
Το αγόρι που δεν θες να βγαίνει με την δεκαεξάχρονη κόρη σου! Ψηλός, όμορφος, κακός μαθητής (έχει μείνει τάξη και επαναλαμβάνει την 3η Λυκείου) και με μια κιθάρα στο χέρι! Ο Πέτρος είναι το αγόρι της Δανάης και οι γονείς της προσπαθούν να διαχειριστούν την πρώτη σοβαρή σχέση της κόρης τους όπως θεωρούν καλύτερα: ο Φίλιππος με αστειάκια και κολλητηλίκια και η Φαίη με στενή παρακολούθηση.



ΤΕΛΟΣ...................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου