Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΡΟΥΑ ΜΑΤ


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ = ΠΕΤΡΟΣ ΛΑΓΟΥΤΗΣ
Ο κολλητός συνομήλικος φίλος του Μάξιμου. Ο μποέμ τύπος της παρέας. ο Δημήτρης έχει ένα εστιατόριο στην Κύπρο (γκουρμέ) είναι ο ίδιος μάγειρας - σεφ… Ζει τη ζωή του σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς χωρίς να υπάρχει κάτι ουσιαστικό που να τον απασχολεί ιδιαίτερα. Προσπαθεί να περνάει καλά και να μην παίρνει τίποτα στα σοβαρά. Είναι πάρα πολύ αγαπημένοι φίλοι με τον Μάξιμο και ο κρυφός του έρωτας είναι η Ιωάννα, η γυναίκα του Μάξιμου, όμως ποτέ δεν πρόκειται να της το αποκαλύψει. Ο Δημήτρης γνωρίζει όλα τα μυστικά του Μάξιμου και ποτέ δεν θα τον προδώσει! Ηθικός και ακέραιος χαρακτήρας. Λόγω της μποέμ εμφάνισής του και του χαλαρού στυλ θεωρείται γυναικάς και καρδιοκατακτητής. Έχει μια σχέση, στα όρια του χαρακτήρα του πάντα, με την Θάλεια, που δουλεύει γραμματέας στην Ιωάννα. Είναι σχεδόν πάντα μαζί με τον Δημήτρη και είναι ο άντρας που όλες οι γυναίκες θα ήθελαν να περάσουν από ένα βράδυ έως και όλη τη ζωή τους μαζί του.


ΙΩΣΗΦ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ = ΜΙΧΑΗΛ ΛΑΜΠΡΟΥ
Ο καθηγητής φυσικής και ο μεγάλος έρωτας της Βίκυς. Ο γοητευτικός 43άχρονος Ελλαδίτης καθηγητής παραμένει και σήμερα ανύπαντρος και αδέσμευτος. Μετά από μακρά απουσία από την Κύπρο (6 χρόνια) αποφασίζει να επιστρέψει στο νησί που εργαζόταν και ζούσε από φοιτητής. Η δουλειά του είναι έτοιμη και στημένη, οι μαθητές τον περιμένουν ήδη και αρχίζει αμέσως τα ιδιαίτερα μαθήματα. Ανθρωπος της δουλειάς και της μόρφωσης ο Μιχαήλ μιλάει με όμορφο τρόπο, είναι ευγενικός, έχει λεπτό χιούμορ, δεν προσβάλλει εύκολα τους ανθρώπους και γενικώς είναι μια ευγενική και ελεύθερη φυσιογνωμία. Χαρακτήρας σταθερός με έντονες αντρικές αξίες. Μοναχικός και ιδιαίτερα αξιοπρεπής.


ΠΑΤΡΙΣΙΑ ΜΙΛΙΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ = ΡΟΥΜΠΙΝΗ ΚΟΜΝΗΝΟΥ
Η πρωταγωνίστριά μας η Ρουμπίνη είναι μια κοπέλα 27 χρονών, που έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στο Ναύπλιο. Κατάγεται από μέση κοινωνική τάξη, ο πατέρας της είναι ταχυδρόμος και η μητέρα της δουλεύει 6 μήνες το χρόνο στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που έχουν στην παραλία του Ναυπλίου. Χαρακτήρας ελεύθερος, κοινωνικός, επικοινωνιακός, παθιασμένος και με χιούμορ.. Έζησε μέχρι τα 18 της στο Ναύπλιο και μετά έφυγε στην Αθήνα για σπουδές Φιλολογίας. Σπούδασε ενώ ταυτόχρονα δούλευε σε εποχιακές εργασίες (καφέ, μοίρασμα φυλλαδίων, φύλαξη παιδιών) για να μην επιβαρύνει τους γονείς της. Η σχέση της με τους γονείς της είναι ιδιαίτερα καλή, με σωστές βάσεις. Η Ρουμπίνη επιστρέφει στο Ναύπλιο γιατί στην Αθήνα δεν μπορεί να βρει δουλειά. Φεύγει στην Κύπρο, μέσω της φίλης της Παυλίνας, που γνωρίζει στο Ναύπλιο για να βρει δουλειά. Η Παυλίνα την συστήνει στο εργοστάσιο ζυμαρικών του Μάξιμου. Ντύνεται απλά γιατί δεν θέλει να προκαλεί. Είναι διεκδικητική, θέλει να παίρνει αυτά που πιστεύει ότι της αξίζουν, δεν είναι υποτονική σαν χαρακτήρας. Έχει έντονες ηθικές αξίες χαραγμένες μέσα της.


ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΟΥΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ = ΗΡΟΔΟΤΟΣ
Ο 38άρης κηπουρός που δεν δίνει καμιά σημασία στη νταντά και γενικώς σε καμία γυναίκα περισσότερο από 10 λεπτά. Ευπαρουσίαστος αλλά ρηχός στο φέρσιμο του ως προς τις γυναίκες. Νομίζει ότι αρέσει σε όλες και μπορεί όλες να τις κατακτήσει.


ΧΑΡΗΣ ΚΚΟΛΟΣ = ΜΑΞΙΜΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ
Ο πρωταγωνιστής μας είναι 32 χρονών, κύπριος και μεγαλοαστός. Γεννήθηκε στο νησί, όπου και έζησε όλα του χρόνια. Σπούδασε στο εξωτερικό, στο Λονδίνο, Χημικός Τροφίμων, και όταν γύρισε πίσω ανέλαβε τη διεύθυνση της επιχείρησης του πατέρα του, με την υψηλή του εποπτεία, που είναι ένα εργοστάσιο παραγωγής ζυμαρικών. Παντρεμένος με την καλύτερη του φίλη, Ιωάννα Στεφάνου, ζουν 5 χρόνια μαζί σε μια ισορροπημένη κατάσταση. Ο Μάξιμος είναι κλειστός χαρακτήρας, δεν εξωτερικεύεται, δεν είναι εύκολα κοινωνικός, διαλέγει τους ανθρώπους με τους οποίους θα συναναστραφεί, αν δεν τον γνωρίζουμε θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε σνομπ, αλλά στην πορεία θα καταλάβουμε ότι δεν είναι. Φαίνεται επιφυλακτικός και δύσπιστος, δεν εμπιστεύεται εύκολα τους ανθρώπους. Στην δομή του χαρακτήρα του έχει παίξει τον πρώτο ρόλο η σχέση του με τον πατέρα του που είναι ανταγωνιστική και έχει ρωγμές. Ενώ φαίνεται να έχει μια σωστή σχέση με τη μητέρα του, με τον πατέρα του τους χωρίζει χάσμα και ο Μάξιμος κάνει υπομονή. Δεν χαμογελάει εύκολα, δεν γελάει σχεδόν ποτέ, παρά μόνο όταν βρίσκεται με τον κολλητό του φίλο Δημήτρη. Παίζει σκάκι και διαβάζει στον ελεύθερο χρόνο του. Αγαπάει τη γυναίκα του, αλλά δεν βλέπουμε εξάρσεις πάθους. Δεν είναι άνθρωπος του πάθους, γι αυτό και θα εκπλήσσει ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό όταν θα ερωτευτεί τη Ρουμπίνη και θα καταλάβει μέχρι που μπορεί να φτάσει. Ο Μάξιμος είναι η ήρεμη δύναμη. Λίγα λόγια, πολλές πράξεις. Σοβαρό προφίλ χωρίς ελιγμούς. Είναι ο άνθρωπος που μέχρι στιγμής στέκεται στο ύψος των περιστάσεων χωρίς κλυδωνισμούς. Αγαπάει τον κολλητό του φίλο, (δεν βλέπουμε να εμπιστεύεται κανέναν άλλο -ίσως και τη μητέρα του). Είναι γενναιόδωρος, δεν είναι φιλοχρήματος. Διαχειρίζεται το εργοστάσιο ζυμαρικών που βρήκε έτοιμο από την οικογένεια του.


ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ = ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΜΠΡΟΥ 
Ο μελλοντικός άντρας της Βίκυς. Νέος, 25 ετών, με ωραίο παρουσιαστικό και μοντέρνα εμφάνιση. Κύπριος. Κρυφογκέι! Μηχανικός αυτοκινήτων, συζεί με τη Βίκυ και έχουν μαζί ένα μωρό. Σκοπεύουν πολύ σύντομα να παντρευτούν και ταυτόχρονα να κάνουν και τη βάφτιση του παιδιού τους. Τύπος που ενδιαφέρεται να βγάλει χρήματα και να πάψει να δουλεύει ως υπάλληλος στο συνεργείο αυτοκινήτων. Ενδιαφέρεται πολύ για τον εαυτό του, για τον τρόπο που ντύνεται, για τη γυμναστική του, για το φαίνεσθαι γενικότερα. Με μπερδεμένη σεξουαλική ταυτότητα που δεν μπορεί να αποφασίσει ακριβώς τι τον ορίζει και πως μπορεί να ελευθερωθεί και να είναι ευτυχισμένος!


ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ = ΒΙΚΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Η μικρή αδελφή της Ιωάννας που έχοντας μια τόσο δυναμική αδελφή έχει γίνει το εντελώς αντίθετο από αυτήν. Η Βίκυ είναι 22 χρονών, είναι πολύ κουλ τύπος, δε φαίνεται να ενδιαφέρεται για τίποτα στη ζωή της, δεν φαίνεται τίποτα να την απασχολεί. Από παιδί κι επειδή ήταν η μικρότερη της οικογένειας δεν την απασχόλησε κάτι σοβαρά, εκτός από τον Μιχαήλ, τον καθηγητή της φυσικής που στα 16 τον ερωτεύτηκε πάρα πολύ και χώρισαν λόγω μεγάλης διαφοράς ηλικίας. Από τότε η Βίκυ έγινε αδιάφορη σε όλα. Ακόμα και η σχέση της με τον Σάββα και το παιδί που έκανε μαζί του έγιναν τυχαία, η ίδια δεν επιδίωξε τίποτα και θα το επικαλείται διαρκώς, όταν τα γεγονότα θα την οδηγήσουν σε αδιέξοδα. Η Βίκυ δεν χρειάστηκε να δουλέψει ποτέ στη ζωή της, δεν σπούδασε, δεν πίεσε τον εαυτό της για να κατακτήσει κάτι. Τα πάντα έπεφταν από τον ουρανό σαν δώρα κι η ίδια τα θεωρούσε δεδομένα. Έχουμε έναν κακομαθημένο-καλομαθημένο χαρακτήρα που το περιβάλλον της τον υποθάλπει με τη δικαιολογία ότι είναι η μικρότερη και η χαϊδεμένη της οικογένειας... Η Βίκυ, όπως είναι φυσιολογικό, αυτό το εκμεταλλεύεται. Κανείς δεν της έχει μάθει την άλλη πλευρά της ζωής. Είναι κοινωνική, αγαπάει τα λούσα, ξοδεύει τα χρήματα που βρίσκει έτοιμα. Δεν είναι κακός χαρακτήρας, απλώς δεν ξέρει και δεν μπορεί να καταλάβει ότι υπάρχει κι άλλη ζωή.. Μόνιμη επωδός στο στόμα της η λέξη "Βαριέμαι".... Χαρακτήρας που θα γίνει αγαπητός στην εξέλιξη της σειράς, όταν θα αρχίσει να προβληματίζεται και να αλλάζει μέσω του Μιχαήλ…


ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ = ΑΚΥΛΑΣ ΗΛΙΑΔΗΣ 
Ο 55χρόνος πατέρας του Μάξιμου. Κύπριος. Ένας καλοστεκούμενος άντρας και η σκοτεινή πλευρά της σειράς. Ένας άνθρωπος με πάθη, σκληρός και υπολογιστής. Με πρωταρχικό του ενδιαφέρον το χρήμα ο Ακύλας ήταν θερμός υποστηρικτής του γάμου του γιού του με την Γαλακτοβιομηχανία ΒΙΟΓΑΛ... Διπλοπρόσωπος και υστερόβουλος, ίσως να έχει βλέψεις για πολιτική καριέρα, πάντα όμως κινούμενος με γνώμονα το κέρδος. Έχει προσπαθήσει και προσπαθεί επανειλημμένως να ευνουχίσει το γιο του γι αυτό και ο Μάξιμος προστατεύεται από αυτόν. Απατάει με ευκολία τη γυναίκα του χωρίς όμως να δημιουργεί μόνιμες σχέσεις.. Είναι δυναμικός και η κακή προσωπικότητα της σειράς.. Ο Ακύλας Ηλιάδης είναι ο άνθρωπος που δεν κάνει ειλικρινείς φιλίες και σχέσεις, όλα κινούνται με βάση το συμφέρον. Μπορεί όμως να το κρύψει καλά. Χρηματίζει με ευκολία τον καθένα, γιατί πιστεύει σε έναν και μοναδικό Θεό, το χρήμα. Δεν εμπιστεύεται κανέναν, κάνει πάντα δεύτερες σκέψεις τις οποίες με ευκολία τις υλοποιεί. Η μόνη που φαίνεται να τον συμπαθεί είναι η Ιωάννα και της φέρεται πολύ καλά λόγω της οικονομικής αίγλης που κουβαλάει.


ΜΕΝΙΑ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ = ΠΑΥΛΙΝΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ 
Κολλητή φίλη της Ρουμπίνης και συγκάτοικος της. Συνομήλικη με την Ρουμπίνη. Ελλαδίτισα. Η Παυλίνα είναι η αιτία που η Ρουμπίνη βρέθηκε να δουλεύει στην Κύπρο. Συναντήθηκαν τυχαία στο Ναύπλιο και έγιναν αμέσως φίλες. Η Παυλίνα πήρε τη Ρουμπίνη στην Κύπρο για να βρει εκεί μια δουλειά, οποιαδήποτε στην αρχή και μετά να ανοίξει τα φτερά της. Δουλεύουν μαζί με τη Ρουμπίνη στο εργοστάσιο ζυμαρικών και είναι η μόνη που θα γνωρίζει την ιστορία της φίλης της με τον Μάξιμο. Η Παυλίνα είναι 28 χρονών, ανοιχτός και εξωστρεφής τύπος, μιλάει πολύ, χορεύει πολύ, γελάει πολύ, κι όταν πίνει, πίνει πολύ, γενικά είναι υπερβολική σε όλα της. Αποφεύγει να σκέφτεται βαθιά και ουσιαστικά, είναι τύπος του όσα πάνε κι όσα έρθουν. Χαρακτήρας που θα βγάζει γέλιο, εκτός από τις δύσκολες στιγμές της Ρουμπίνης που θα παίζει ρόλο παρηγορητικό.



ΤΕΛΟΣ...................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου